Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Gravity Superstar
Sit Down!Gravity SuperstarJulian Allain
2019
combinatie
verzamelen
strategie
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
30,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Voer iedere beurt opnieuw een actie uit waarna je door de zwaartekracht 'naar beneden valt'. Zo kan je sterren verzamelen of een medespeler van het spelbord duwen. De speler met de meeste sterren, wint dit spel!

Uitgebreid:

Gravity Superstar is een eenvoudig, snel aan te leren spel met een vernieuwend spelmechanisme. Het doel is om zo veel mogelijk sterren te verzamelen. Hiervoor speel je iedere ronde opnieuw een actiekaart uit. Na de actie valt je pion, door de zwaartekracht, naar beneden tot hij op een platform landt. Alle sterren, herspeelfiches of tegenstanders die die je pion op zijn weg tegenkomt, neemt hij mee.

Lukt het jou om een tegenspeler van het spelbord te 'duwen', mag je ook nog eens een ster of herspeelfiche nemen van die speler! De speler die aan het eind het meeste punten heeft, wint het spel.

Dit spel speelt heel vlot met zowel 2 als 6 spelers. De keuze van het aantal spelborden, volgens het aantal spelers, maar ook de manier waarop je deze legt, zorgt er voor dat ieder spel anders is. Verder is er een goed evenwicht gevonden tussen geluk enerzijds (inclusief 'onvoorspelbaarheid/felxibiliteit' wanneer je pion van het spelbord gespeeld wordt) en strategie anderzijds (vb. proberen te plannen om tijdens je 'val' zoveel mogelijk sterren te verzamelen).

Voor ons is dit een verrassend, vernieuwend en vooral heel leuk spel. Zeker een aanrader!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15