Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Coimbra
Pegasus Spiele GmbHCoimbra

Vertaling beschikbaar.

Gigli Virginio & Brasini Flaminia
2018
dobbelsteen
optimaliseren
2
4
vanaf 13 à 15j
46' tot 2u
D
complex
45,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Coïmbra wordt gespeeld in vier rondes. De startspeler gooit bij het begin van elke ronde met alle dobbelstenen ( 11 stuks in 5 kleuren met drie spelers). Iedere speler kiest om beurt één dobbelsteen en legt die op één van de vier voorziene actievelden. Hoe hoger de waarde van de dobbelsteen, hoe groter de kans dat je als eerste kan kiezen uit vier actiekaarten, maar ook hoe duurder je die kaart zal moeten betalen, ofwel met geld of met zwaarden. Op één van de velden moet er niet betaald worden om een gunstfiche te verkrijgen die één ronde voor je blijft liggen. De kleur van de dobbelsteen bepaalt dan weer je inkomen in een latere fase in die ronde. Ofwel kies je geld, zwaarden, overwinningspunten of stappen die je mag zetten op het speelbord als inkomen. Reizen op het speelbord is één van de vele manieren om aan punten te geraken, net zoals expedities voltooien of de juiste sets van actiekaarten samenstellen.

We speelden Coimbra twee keer met drie spelers en het was beide keren heel leuk en erg verschillend door de verschillende voordeelkaartjes op het speelbord en expedities die je bij het begin van elk spel kan kiezen. Heel veel punten verdienen met een heel leuk dobbelsteenmechanisme. We zijn fan.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15