Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mechs vs. Minions
Riot GamesMechs vs. Minions

Vertaling beschikbaar.

Cantrell Chris, Ersnt Rick, Librande Stone, Saraswat Prashant & Tiras Nathan
2016
coöperatief
strategie
fantasy
2
5
vanaf 13 à 15j
46' tot 2u
E
moeilijker
65,00 EUR 
USA 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Mechs vs. Minios is een coöperatief spel waarbij de spelers het in verschillende 'operations' opnemen tegen de Minions. Goed overleggen en een uitstekende teamspirit zullen jullie iedere operation opnieuw naar de overwinning leiden.

Uitgebreid:

1. The Master Mech-anic Tutorial. Enkele basisregels lezen en Heimerdinger, Corki, Ziggs en Tristana worden al onmiddellijk onderworpen aan een eerste missie. Een ideale kennismaking met het kiezen van commando kaarten, die in je Mech programmeren en je Mech laten bewegen. In een tweede kennismakingsmissie komen de Minions erbij. Nadat de Mechs hun beurt hebben gespeeld, bewegen de Minions, breiden ze in aantal uit en vallen ze de aangrenzende Mechs aan. Na een kleine twee uur ben je dan helemaal klaar voor het grotere werk. In de doos zitten er elf aparte onopgeloste missies klaar. 2. Operation 1: Short Fuse. Bij deze missie bestaat het spelbord uit twee tegels en heel wat minions. De Mechs starten in de school en moeten de bom naar het repair pad brengen op het speelbord zonder dat hij onderweg ontploft. De spelervaring was heel leuk, misschien duurde het soms iets te lang door wat onduidelijkheden op de kaarten. We slaagden in onze missie en na alle onduidelijkheden uit te klaren konden we naar missie twee. 3. Operation 2: Swift Scouts. Vier tegels vormen het spelbord. De Mechs moeten drie kristallen gaan ophalen en naar de school brengen voor er ook maar één Minion er een voet binnen zet. Er werd constant overlegd tussen de spelers: wie ging welk kristal halen, welk wapen aan wie best toebehoorde en welke horde Minions onze grootste zorg was … Na elke speelbeurt van de Mechs komen de Minions genadeloos dichterbij en groeien ze in aantal. Vanaf je het eerste kristal probeert te verplaatsen wordt het alleen maar erger. . . Een heel leuk scenario die ons na drie spannende uren de overwinning bezorgde. We vroegen ons wel alle vier af hoe je zoiets zou kunnen klaren met minder dan vier spelers? We zagen al een glimp van het derde scenario en daarin moeten de Mechs het opnemen tegen ‘The Boss Mech’. Daardoor krijgt elke speelfase er nog een ‘Danger Phase’ bij.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15