Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mountains
HabaMountains

Vertaling beschikbaar.

Rossi Carlo A.
2018
geheugen
combinatie
verzamelen
2
5
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Als geroutineerde bergbeklimmers probeer je zoveel mogelijk dagtochten tot een goed einde te brengen. Hiervoor heb je voldoende uitrusting nodig die je zelf hebt, of kan gebruiken van je medespelers. Verzamel jij het meeste stempels in je bergboekje?

Uitgebreid:

Mountains van Haba is een spel voor spelers vanaf 8 jaar.

Tijdens het spel probeer je iedere beurt opnieuw dagtochten tot een goed einde te brengen. Hiervoor heb je wel uitrusting nodig. Bij eenvoudige dagtochten is dit maar 1 of 2 benodigdheden, maar dit kan oplopen tot 5 bij moeilijke routekaarten.

Deze uitrusting kan je zelf hebben (iedere speler krijgt bij het begin van het spel uitrustingskaarten volgens het aantal spelers); of vragen aan je medespelers. Hiervoor moet je wel telkens en per uitrustingskaart, voor je de vraag stelt, een 'dienststeen' geven. Het kan ook gebeuren dat je een dienststeen geeft, en de speler deze uitrusting niet heeft... dan ben je helaas je steen kwijt. Slaag je er echter in om alle uitrusting te verzamelen, kan de dagtocht uitgevoerd worden en verzamel je op die manier een aantal dienststenen/stempel. De speler die aan het eind van het spel (wanneer 2 stapels routekaarten leeg zijn van moeilijkheidsgraad 3-5) het meeste stempels verzamelde, wint het spel.

Mountains is een eenvoudig en snel aan te leren spel voor gans de familie! Het spel bezit een combinatie van voldoende interactie, een flinke portie geheugen en wat geluk waardoor het heel vlot speelt en spannend is tot het einde! Wat ons betreft een aanrader.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15