Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Party Bugs
White Goblin GamesParty Bugs

Vertaling beschikbaar.

Chiacchiera Martino
2018
kaart
verzamelen
gezellige sfeer
2
6
vanaf 5 8j
15'
N
eenvoudig
10,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle kakkerlakken gaan naar een gekostumeerd bal, maar wie wil ze in zijn huis? Iedere beurt opnieuw neem je een kakkerlak van op de dansvloer en legt deze voor neer... maar dit zijn minpunten! Slaag jij er in om het minste minpunten te verzamelen?

Uitgebreid:

Wat een luchtige, leuk en qua thema ongelofelijk origineel spel is dit!

Iedere beurt opnieuw draaien alle spelers gelijktijdig een kaart om. De speler met het laagste cijfer mag eerst een kakkerlak van op de dansvloer kiezen en voor zich neerleggen. Aanvankelijk kies je voor de laagste cijfers... want ieder cijfer zijn minpunten. Maar als je er in slaagt om een tweede kakkerlak met hetzelfde cijfer te nemen, mag je deze kaarten uit het spel verwijderen. Hierdoor zal je al snel van tactiek veranderen en ook kaarten met 'hogere' cijfers nemen.

Naast het leuke thema en lay-out is er in dit spel ook heel wat interactie aanwezig. Iedere speler speelt gelijktijdig en moet telkens goed kijken wanneer en vooral welke kaart hij kan nemen (afhankelijk van het cijfer). Ook de balans geluk/tactiek is wat ons betreft prima.

De enige minpunten zijn het feit dat de net gespeelde kaarten en deze rond de dansvloer soms verward kunnen worden (een spelbord zou dit kunnen oplossen... maar hierdoor zal het spel misschien duurder worden) en dat de variant voor 2 spelers niet echt bekoord. Los hiervan is Party Bugs een luchtig familiespel voor 3-6 spelers dat regelmatig gespeeld zal worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15