Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Asteroid Escape
SmartAsteroid Escape

Vertaling beschikbaar.

Peeters Raf
2017
puzzel
combinatie
deductie
1
1
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-GR
oplopend
15,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een solitair spel waarbij de speler het ruimteschip veilig tussen de asteroïden moet loodsen. Lukt het jou om telkens alle asteroïden te ontwijken? Een pittig spel voor spelers die houden van logisch nadenken!

Uitgebreid:

Aan de hand van 60 gevarieerde opdrachten probeert de speler het ruimteschip tussen de asteroïden door te loodsen. Hiervoor verschuif je de blokken op het speelveld tot het ruimteschip bevrijd is uit het asteroïdenveld. Begin als starter en werk jezelf op tot wizard van de ruimte. Een zeer leuk en uitdagend spel voor één speler om het logisch denken verder te ontwikkelen. Het spel is goed opgebouwd, waarbij de opdrachten gemakkelijk starten en telkens moeilijker en moeilijker worden. Het verschuiven van de blokken over het veld lukt zeer vlot. Het is niet altijd evident om de opdrachten op de juiste manier klaar te zetten, omdat de kleuren in het opdrachtenboekje en de kleuren van de blokken in het spel niet volledig overeen komen. De rest van het materiaal is degelijk en stevig gemaakt en kan zeer compact opgeborgen worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15