Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Sundae Split
White Goblin GamesSundae Split

Vertaling beschikbaar.

Bivins Nate
2017
kaart
gezellige sfeer
combinatie
2
5
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
11,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Sundae Split is een kaartspel waarbij de spelers ijsjes proberen te maken. Door verschillende combinaties kunnen ze punten krijgen. Er zijn strafpuntkaarten, kaarten die op zichzelf punten scoren en kaarten die moeten gecombineerd worden.

Uitgebreid:

Het ijsjesspel kan met 2 tot 5 spelers gespeeld worden. Wie aan de beurt is, neemt 6 tot 13 kaarten (naargelang het aantal spelers) en maakt hiermee een pakketje per speler. Deze pakketjes kunnen ijsbollen, toppings, bananen of kersen en groenten (= strafpunten) bevatten. Telkens moeten een beperkt aantal kaarten verdekt liggen in de pakketjes, waardoor de andere spelers niet weten hoe een pakketje is samengesteld. Sommige pakketjes bevatten enkel zichtbare kaarten. Eenmaal de pakketjes gemaakt zijn, mag de speler links van de pakketmaker een stapeltje naar keuze nemen. Zo gaat het verder met de klok mee, tot alle spelers een pakketje genomen hebben. De spelers nemen alle kaarten en verdelen ze per soort. Dan volgt de volgende ronde waarbij de volgende speler pakketjes maakt.Het doosje nodigt niet echt uit om te kopen. De cover spreekt maar weinig aan. Toch is dit een leuk familiespel dat eens snel tussendoor kan gespeeld worden. De tekeningen op de kaarten spreken niet speciaal aan, maar zijn wel duidelijk qua kleur, tekening en vormgeving. Het spel is heel snel uitgelegd en ook eenvoudig om te spelen. Geluk is hier een grote factor, al heb je als pakketjesmaker wel een beetje in de hand welke kaarten je samenvoegt. Het spel is een eenvoudig, gezellig spel dat ongeveer 15 20 minuten duurt. Leuk wanneer je het in huis hebt, maar het zal geen topper worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15