Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Wurst case scenario
Jumping Turtle GamesWurst case scenario

Vertaling beschikbaar.

Rossie Mathias
2018
kaart
bluf
strategie
2
6
vanaf 5 8j
15'
N-F
moeilijker
15,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Kruip in de huid van 1 of 2 worsten en probeer te ontsnappen aan de vleesmachine. Kan jij als laatste op de transportband blijven staan?

Uitgebreid:

Je krijgt bij aanvang gedekt een personage van 1 of 2 worsten (afhankelijk van het aantal spelers) toegekend. Alle worsten staan op de transportband die bij aanvang bestaat uit 8 transportbandkaarten en op het einde de kaart met de vleesmachine. Elke speler krijgt drie actiekaarten en per beurt wordt 1 ervan uitgevoerd. Acties kunnen bestaan uit het verplaatsen van 1 of meerdere worsten, het laten uitglijden of blijven kleven van worsten aan de transportband, het nemen van nieuwe kaarten, het stil leggen of het wijzigen van de lengte van de transportband. Op het einde van de beurt neem je een nieuwe kaart. Als alle spelers een actiekaart hebben gespeeld is de ronde voorbij en schuiven alle worsten 1 stap dichter in de richting van de vleesmachine. Probeer dus als laatste op de transportband te staan op het einde van het spel. Ben je echter al vermalen, dan kan je proberen om ook de rest te saboteren. Door ervoor te zorgen dat op het einde van een ronde iedereen op de laatste transportband staat, vallen ze er allemaal tegelijkertijd in en is er sprake van een 'Worst Case Scenario', er is dan geen winnaar.Bedenkingen:

Positief: een leuk familiespel dat makkelijk is aan te leren. Een spelduur van ongeveer 15 minuten. Het is uitgevoerd in degelijk en kleurrijk materiaal.

Negatief: de spelregels zijn niet zo duidelijk uitgeschreven. Er zijn ook veel verschillende actiekaarten waardoor het bij aanvang moeilijk is om alles te onthouden. De samenvatting van de verschillende acties is te beknopt weergegeven waardoor je de eerste keren de spelregels laat bij liggen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15