Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mount Memo
Igel SpieleMount Memo

Vertaling beschikbaar.

Igelhaut Oliver
2018
geheugen
kaart
verzamelen
2
4
vanaf 5 8j
15'
D
eenvoudig
8,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Iedere beurt opnieuw worden landschapsfoto's omgedraaid met dieren en voorwerpen er op (in het water - op een berg). Probeer landschapsfoto's te claimen door te onthouden wat je zag en verdien zo de meeste kiezels.

Uitgebreid:

Schud, voor het spel begint, de fotokaarten en leg ze in een gedekte stapel op tafel neer. Draai er 4 open en leg deze in een rij ernaast. Vervolgens worden de landschapskaarten geschud en gedekt onder de foto's gelegd.

De startspeler draait de bovenste landschapskaart open zodat deze mooi naast de gedekte stapel ligt (net als het opendraaien van een boek). Vervolgens draait de volgende speler een kaart om en legt deze op de vorige. Dit gaat verder tot om het even welke speler denkt dat hij het juiste aantal dieren / voorwerpen op de landschapskaarten zag overeenkomstig met het aantal sterren op een fotokaart. Hij legt zo vlug mogelijk zijn hand op de fotokaart (niet op de landschapskaarten). Was hij de eerste, mag hij de 'stapel' opengedraaide landschapskaarten 'claimen' en deze, met de foto er op, voor zich neer leggen.

Belangrijk hierbij is: het aantal afgebeelde dieren en voorwerpen mogen enkel ofwel in het water (op de rug van een walvis is ook in het water!) ofwel op de berg afgebeeld staan.

Vervolgens wordt er een volgende fotokaart open gelegd en draait de speler, links van de speler die de fotostapel claimde, de bovenste landschapskaart om. Het spel gaat verder tot alle fotokaarten of landschapskaarten op zijn waarna de telling volgt.

Op iedere fotokaart staat het dier of voorwerp waar er in de stapel landschapskaarten naar gezocht wordt. De sterren er onder geven aan hoeveel keer het dier/voorwerp minstens moet voorkomen n ofwel in het water ofwel op de berg (combinatie is niet mogelijk).

Voor iedere stapel landschapskaarten die minstens het juiste aantal dieren/voorwerpen bezit als op de foto krijg je 1 pluspunt en voor iedere fout een minpunt. Voor ieder pluspunt verdien je een kiezel; voor ieder minpunt verlies je er een.

De eerste speler die er in slaagt om 5 kiezels te verzamelen, wint het spel.Mount Memo is een eenvoudig aan te leren geheugen spelletje voor kinderen vanaf 5 jaar.

Dit spel onderscheid zich van andere memoriespellen doordat er pas op het einde gekeken wordt of je al dan niet een fout maakte bij het grijpen van de foto- en landschapskaarten. Het is met andere woorden mogelijk dat je het meeste stapels kon claimen, maar door niet goed op te letten wel het minste kiezels weet te verzamelen... en hierdoor het spel niet wint.

Een leuk maar pittig spelletje dat niet alleen je geheugen traint, maar je ook aanspoort om goed te kijken en niet t snel te reageren!Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15