Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Five Little Fish
Jumbo (Koninklijke Jumbo B.V.)Five Little Fish

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2018
geheugen
vaardigheid
verzamelen
2
5
kleuters
15'
N-F-D
heel simpel
25,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit vrolijk visspel daagt je uit om te onthouden waar 5 gekleurde visjes zwemmen. Maar opgelet, ze wisselen telkens van plaats en je mag niet altijd piepen welke kleur staart ze hebben...

Uitgebreid:

In dit visspel probeer je om beurten de juiste vis te hengelen. De speler aan zet kiest een waterleliekaart en draait deze om. Er kunnen 3 afbeeldingen staan. 1: een gele, groene, blauwe, rode of paarse vis: nu probeert de speler de vis met de juiste kleur staart te vangen. Heeft hij het juist, dan zet hij deze voor zich op tafel en mag nog een waterleliekaart omdraaien. Heeft hij het fout, dan blijft de vis staan en is de volgende speler aan de beurt. 2: een regenboogvis: de speler verschuift, zonder optillen, een vis die nog op tafel staat vanuit het midden naar zich (indien daar geen meer liggen, mag een vis van een andere speler genomen worden). Dan is de volgende speler aan de beurt. 3: een kikker: de speler moet één van zijn vissen terug in de vijver verschuiven zonder de vis op te tillen. Dan is de volgende speler aan de beurt. Als alle waterleliekaarten zijn omgedraaid, is die speler met de meeste vissen voor zich gewonnen. Als 2 spelers evenveel vissen hebben, tel je de punten die op de staart van de vissen staan. Dit is een aantrekkelijk hengelspel waarbij het geheugen op speelse manier wordt uitgedaagd. De vrolijke visjes met hun originele uitschuifbare staarten nodigen ook uit tot vrij spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15