Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rallye Trucks
HabaRallye Trucks

Vertaling beschikbaar.

Friis Skran Dennis, Harding Granerud Asger & Skjold Pedersen Daniel
2018
simulatie
renspel
geheugen
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Elke speler probeert met zijn rally-truck een parcours af te leggen. Daarvoor moeten ze de plaatjes die verdekt rond het spelbord liggen ontdekken en onthouden; Wie kan als snelste zijn parcours afleggen?

Uitgebreid:

Elke speler probeert met zijn rally-truck een parcours af te leggen. Daarvoor moeten ze de plaatjes die verdekt rond het spelbord liggen ontdekken en onthouden; Wie kan als snelste zijn parcours afleggen? Dit spel werkt op een gekend principe, nl. dat van Jakkiebak Kippenkak. Spelers mogen de pion vooruit zetten zolang ze een juist symbool omdraaien. Van zodra een fout symbool omgedraaid wordt (niet bij de eerste beurt, want dan mag je nog eens), is de volgende speler aan de beurt. Doordat de pionnen meestal in elkaars buurt blijven, kunnen de spelers onthouden wat de speler voor hen heeft omgedraaid. Dat maakt het spel ook extra spannend. De tekeningen die gebruikt worden, zijn allemaal afbeeldingen die te maken hebben met de auto. Die zijn voor kinderen niet altijd duidelijk of gekend. Op zich maakt dit voor de spelers niet uit, want het gaat enkel om het herkennen. Leuk spelletje, met redelijk klein, maar degelijk materiaal. Qua spelvorm iets minder vernieuwend.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15