Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

1920 Wall Street
Looping Games1920 Wall Street

Vertaling beschikbaar.

Llistosella Perepau
2018
simulatie
kaart
2
5
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
E-ES
complex
20,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
1920 – Wall Street.

Een aandelenspel waarin de spelers op een vrij eenvoudige manier zoveel mogelijk punten moeten behalen. Afhankelijk van het aantal spelers worden er zes tot negen kaarten in een cirkel rond de trekstapel opengelegd. Deze vormen het speelbord waar je voor je beurt de beweegrichting van de beursgangers kan bepalen. Je hebt telkens keuze uit één van de drie mogelijke acties: Je verhoogt je basiskapitaal, je verkoopt één of twee aandelen van één van de vier producten: maïs, staal, katoen of olie om geld te ontvangen of je koopt een aandelen- of actiekaart. Van elk product moet je op het einde van het spel een minimum aantal aandelen bezitten als je er punten wil voor krijgen. Actiekaarten zorgen er dan weer voor dat je aandelen kunt ruilen met medespelers of dat de prijs van een product gaat stijgen of dalen. Let wel goed op voor een mogelijke beurscrash die je plannen op het einde van het spel nog drastisch kunnen verstoren.

We speelden het met vier spelers, aandelen kopen, leningen aangaan omdat je wat krap bij kas zit, actiekaarten uitspelen, misschien duurde het net iets te lang omdat je toch weinig invloed lijkt te hebben op prijsstijgingen en –dalingen… Leuk om te spelen maar zeker geen topper.Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15