Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Princess Jing
MatagotPrincess Jing

Vertaling beschikbaar.

Fraga Roberto
2017
strategie
renspel
bluf
2
2
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-E
...
36,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Verstop je prinses achter de schermen en ontwijk met de hulp van je kamermeisje de magische spiegeldragers. Zoek dan naar de legendarische dieren die de prinses bij haar geliefde brengen.

Uitgebreid:

Prinses Jing en Fang willen beiden trouwen met een kapitein van de keizerlijke wacht, wat tegen de zin is van de keizer. Ze moeten dus ongezien de overzijde van het spelbord kunnen bereiken. Basisversie: plaats de prinses het kamermeisje (afleiding) en een spiegeldrager op de eerste rij zonder dat je tegenspeler weet waar deze zich bevinden. De rest van de schermen wordt gebruikt om de resterende vakken op het spelbord aan te vullen. Om beurt verplaatst men een scherm door te wisselen met een ander aangrenzend scherm of je kiest ervoor om je prinses of spiegeldrager terug te plaatsen naar de eerste rij. Daarna kan je de prinses van je tegenspeler aanwijzen. Is het fout, dan krijgt je tegenspeler een extra beurt, ben je correct dan krijg je zelf een extra beurt en keert de prinses van je tegenstander terug naar rij 1. Met de spiegeldrager kan je zien waar de figuren van je tegenspeler zich bevinden. De prinses die als eerste de overzijde bereikt is gewonnen. Expert Variant: idem als basisversie, maar met toevoeging van 2 dieren en extra spiegeldrager. Deze worden allemaal in de eerste twee rijen geplaatst. De dieren bepalen welke kapitein de bruidegom wordt van de prinses. Achterhaal met de spiegeldrager eerst wat de dieren zijn van de tegenstander, maar komt je spiegeldrager tegenover de prinses te staan, dan mag je 5 opeenvolgende extra beurten zetten. De speler die zijn prinses vlak voor de correcte kapitein plaatsen, is de winnaar van het spel. Bedenkingen: Positief: een spel vol bluf en misleiding. Het basisspel kan ook met jongere kinderen gespeeld worden en er is een logische opbouw naar de Expert Variant. Negatief: kleinere personen zijn soms in het voordeel omdat het niet altijd gemakkelijk is om door het gaatje in de schermen in de spiegel van de spiegeldrager te kijken. Bij meer ervaren spelers kan de spelduur oplopen tot meer dan de aangegeven 25 minuten.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15