Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Penny Papers Adventures: The Temple of Apikhabou
Sit Down!Penny Papers Adventures: The Temple of Apikhabou

Vertaling beschikbaar.

Kermarrec Henri
2018
combinatie
dobbelsteen
gezellige sfeer
1
100
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
...
15,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Gooi met de dobbelstenen, plaats een nummer in je tempel, bestrijd mummies die de anderen op je afsturen en probeer de beste combinatie te maken voor een zo hoog mogelijke score.

Uitgebreid:

Elke speler krijgt een avonturenblad en een potlood. De 3 dobbelstenen worden gegooid en iedereen speelt gelijktijdig met deze 'grondstoffen'. Bij enkel cijfers, kies je een cijfer van 1 dobbelsteen of tel je twee of drie dobbelstenen bij elkaar op. Dit cijfer noteer je op een blanco vak op je avonturenblad. Bij aanwezigheid van een sleutel, noteer je het cijfer van een andere dobbelsteen op een deur. Wordt Penny gegooid, dan noteer je een willekeurig cijfer op een blanco vak, maar is er een mummy, dan worden de avonturenblaadjes in het midden van de tafel gelegd. Ieder neemt een blad van een andere speler en plaatst een mummie op een blanco vak. Deze kan op het einde min- of pluspunten opleveren. Punten worden geteld aan de hand van de langste reeks opeenvolgende cijfers of groepjes van minimaal 3 opeenvolgende cijfers. De winnaar is degene met de meeste punten. Bedenkingen: Positief: het spel gaat niet gauw vervelen omdat iedereen tegelijkertijd zijn avonturenblad kan invullen en de mummie een andere wending aan je planning kan geven. De twee soorten avonturenblaadjes zorgen ook voor een leuke variatie. Negatief: het wisselen van avonturenblaadjes vertraagt het spel. Misschien op voorhand afspreken om het door te geven aan je linkerbuur.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15