Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Zig & Zag
999 GamesZig & Zag

Vertaling beschikbaar.

Rossi Carlo A.
2017
co÷peratief
gezellige sfeer
verzamelen
2
4
vanaf 5 Ó 8j
15'
N
eenvoudig
26,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Zig & Zag zijn twee aliens die op Aarde zijn neergestort en die doorheen het korenveld de weg naar hun ruimteschip moeten terugvinden. Tijd om hen te helpen!

Uitgebreid:

Het spel bestaat uit vier magnetische spelborden. Zig en Zag (magnetische pionnen) worden aan weerszijden van het spelbord geplaatst, en gaan op zoek doorheen het doolhof naar twaalf objecten terwijl de zandloper loopt. In het COÍPERATIEVE SPEL zijn er drie rondes. Een ronde wordt beŰindigd als zandloper leeg is OF alle twee de voorwerpen gevonden zijn OF de aliens vier keer van het het spelbord gevallen zijn. Zet de pionnen op het spelbord en de zandloper en de objectkaart gelijktijdig om en start het zoeken. Aan het eind van drie rondes krijgt u een score op basis de verzamelde voorwerpen. Het hoogste niveau is 31-36 punten. Je kan ook met teams spelen. De objectkaart heeft kleuren die de actieve spelers tijdens die beurt aanduiden. Alleen de actieve spelers mogen met elkaar praten. Het COMPETITIEVE SPEL kan worden gespeeld met 3-4 spelers. Spelers spelen met wisselende partners, maar altijd als een paar aan de zijkant van het bord. De speler die met zijn verschillende partners de meeste voorwerpen vindt, wint het spel. Zig & Zag is een leuk spel voor kinderen. Het is gemakkelijk aan te leren en zelfs volwassenen kunnen er plezier aan beleven. De magnetische pionnen en spelborden zijn degelijk en ogen mooi en trekken meteen de aandacht. De spelborden kunnen in verschillende richtingen gedraaid worden en variŰren in moeilijkheidsgraad. Het co÷peratief spel is leuker dan het competitieve spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15