Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Praatplaatjes
FilosofiejufPraatplaatjes

...

Van der ham Fabien
2014
educatief
kaart
taalspel
1
...
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
17,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De Praatplaatjes zijn bedoeld om te filosoferen met kinderen. De praatplaatjes leveren verrassende gesprekken op. Deze 50 plaatjes en onderzoeksvragen zijn een manier om met kinderen in gesprek te gaan.

Uitgebreid:

Info van de contactscholen: - te moeilijk voor 1ste kleuter, lukte vanaf 2de kleuter. - 2de kleuter: de kinderen vonden dit een heel tof spel. - 3de kleuter: kleuters antwoorden ongeremd en denken na over de bijvragen, de kinderen spelen in op elkaar en vertellen zo steeds verder - Goed dat er extra vragen op de kaarten staan. Dit helpt om het gesprek terug open te trekken. - Leuk - Heel andere prentjes - Sprak de kinderen aan - Er komen zeer leuke gesprekken uit - Sommige kinderen houden het kort - In kleine groepjes of klassikaal - Duurt even voor je de juiste kaarten hebt uitgekozen - Prenten spreken aan - Grappig wat je soms uit kindermonden hoort - Niet alle kinderen kunnen het, andere kinderen zijn daar zeer goed in - BuO: voor veel kinderen zeer moeilijk - Moeilijk voor leerkrachten om je niet in het gesprek te moeien - Zouden we meer moeten doen, filosoferen met kinderen - Verwoorden op zich is niet altijd evident - Met taalzwakke lln: is een andere manier om te spelen - 3de kleuter: niet gespeeld want het is niet echt een spel - was echt een succes

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15