Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Azul
Next moveAzul

Vertaling beschikbaar.

Kiesling Michael
2018
combinatie
verzamelen
gezellige sfeer
2
4
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
30,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 2018, Duitsland, Spiel des Jahres, Deutscher Spiele Preis (nr 01), Nederlandse Spellenprijs Winnaar familie   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer, in opdracht van de Portugese koning, de muren van zijn koninklijk paleis zo goed mogelijk te verfraaien. Verzamel eerst een aantal stenen op de patroonlijnen van je spelbord, waarna je ze op je muur bouwt. Win jij de meeste punten?

Uitgebreid:

Azul is een spel dat volledig 'klopt. Het ziet er niet alleen goed uit, het materiaal is duurzaam en het speelt heel vlot. Tijdens het spelen komt het er op aan om je eigen muur, op je spelerbord, zo interessant mogelijk uit te bouwen. Dit doe je door in het 'Fabrieksaanbod' telkens tegels van eenzelfde kleur te verzamelen en deze op je patroonlijnen (links) te leggen. Wanneer alle tegels verdeeld zijn, leg je de tegels van een complete patroonlijn op je muur (Muurbekleding) waarna je direct 'punten scoort'. Vervolgens worden alle fabrieksschijven terug van 4 tegels voorzien en begint de volgende ronde. Het spel eindigt wanneer een speler er in slaagt om op een horizontale lijn van zijn muur 5 tegels neer te leggen. Hierna kunnen spelers nog bonuspunten scoren, op voorwaarde dat ze voldoen aan een aantal voorwaarden. De speler met het meeste punten wint dit spel. Azul won 'Spiel des Jahres 2018' (Duitsland).

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15