Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Sixstix
HelvetiqSixstix

Vertaling beschikbaar.

Nedergaard Andersen Martin
2017
puzzel
vaardigheid
combinatie
1
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
5,00 EUR 
Zwitserland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Maak zo veel mogelijk patronen na, die op je kaarten staan, met slecht 3 bewegingen van de stokjes per beurt. Probeer zo beurt na beurt een aantal van je 4 kaarten te verzamelen. Kan jij het meest kaarten verzamelen?

Uitgebreid:

Sixstix is een eenvoudig aan te leren spel vol logica en strategie. Het daagt de spelers uit om in zo weinig mogelijk zetten zoveel mogelijk patronen na te maken. Hierbij kan je stokjes verplaatsen, toevoegen of wegnemen. Dit telt als een zet. Wanneer je een stokje draait (hierbij moet er 1 uiteinde contact blijven houden met een ander stokje) telt dit als een vrije zet. Aan het eind van iedere beurt vult de speler zijn kaarten terug aan tot 4 en is de volgende speler aan de beurt. Het spel is voorbij wanneer alle kaarten op zijn. De speler met het meeste kaarten wint. Sixstix is een leuk en pittig logica spelletje. Het enige nadeel zijn de wachttijden wanneer je met meerdere spelers speelt... Deze lopen heel snel op doordat iedereen iedere beurt zoveel mogelijk patronen probeert te vormen. Hierdoor wordt het spel heel snel saai. Wij raden aan om de solitaire variant of het spel met 2 spelers te spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15