Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pok
Steffen SpielePok

Vertaling beschikbaar.

Lapp Kasper
2017
bluf

3
7
vanaf 5 8j
15'
D-E
eenvoudig
5,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

POK is een sluw en grappig spel van bluffen. Het is een spelletje poker met dobbelstenen waarin spelers elkaar echt leren kennen.

Uitgebreid:

Een pokerspel met dobbelstenen voor 3-7 personen van 8 jaar of ouder De spelregels zijn eenvoudig. Het is een gemakkelijk spel, vlot uit te leggen. Het kan in minder dan vijf minuten uitgespeeld worden en je kan het overal meenemen. Er zijn kleurrijken stenen in verschillende vormen in het spel aanwezig: rode driehoeken, blauwe cirkels en rode vierkanten. De drie dobbelstenen geven aan hoe vaak elk symbool in de biedronde moet worden weergegeven. Elke speler start met zes blokjes (twee van elk kleur). Deze blokjes verberg je onder tafel in je ene hand (je kan voelen welke blokjes je nog hebt). Na het gooien van de dobbelstenen kies je een blokje en verberg je het samen in je vuist van de andere hand. Wanneer de handen open gaan, wordt gekeken welke combinaties kloppen. Een factor geluk kan leiden tot het uitspelen van je blokjes. Slim spelen of op het juiste moment wat geluk - beide kunnen leiden tot winst ... POK is een handig en grappig blufspel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15