Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Würfel Blitz
Steffen SpieleWürfel Blitz

...Vertaling beschikbaar.

Benndorf Steffen
2017
dobbelsteen

2
7
vanaf 5 à 8j
15'
D-E
moeilijker
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een snel dobbelspel voor 2 - 7 personen vanaf 8 jaar Snel zijn is de boodschap! De juiste kleurdobbelstenen selecteren en dan zo snel mogelijk de juiste som van de ogen berekenen. Leuke manier om optellingen te oefenen.

Uitgebreid:

Alle dobbelstenen worden gegooid. De spelers tellen de ogen van alle dobbelstenen waarvan de het kleur niet voorkomt op de dobbelstenen die een ‘gekleurde stip’ tonen. Wie het snelst antwoordt, krijgt een witte schijf, wie verkeerd raadt, moet een witte schijf afgeven. Drie witte schijven worden ingewisseld voor een zwarte schijf die je niet meer kunt verliezen. De eerste speler die drie zwarte schijven verzamelt, wint het spel. In het spelboekje worden er ook regels voorzien om de moeilijkheidsgraad aan te passen. Zo kan je bijvoorbeeld werken met minder dobbelstenen. Of een moeilijker spelvariant is, als ten minste twee stippen van dezelfde kleur voorkomen, dan moet je de ogen optellen van de dobbelstenen die wel in dit kleur zijn (dus eigenlijk de omgekeerde spelregel.)

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15