Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Yacu Mama
DjecoYacu Mama

Vertaling beschikbaar.

Babayaga
2017
geheugen
combinatie
2
5
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-P
eenvoudig
17,00 EUR 
Frankrijk 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wie redt de dieren voordat de reuzenslang hen verslindt. Om de beurt kaarten omdraaien tot dat de slang uit vier verschillende kleuren bestaat. Daarna heel vlug een plastic diertje grijpen.

Uitgebreid:

Om de beurt proberen spelers een slang te vormen die bestaat uit vier verschillende kleuren. De Yacu Mama, een reuzenslang die alles verslindt, moet worden samengesteld door kaarten om te draaien. In het midden staan vier leuke dieren op elkaar, van groot naar klein. Er wordt één dier minder neergezet dan dat er spelers zijn. Rond de dierenpiramide liggen negen slangenkaarten verdekt neer. Op zo'n slangenkaart staat een deeltje van de Yacu Mama afgebeeld: kop, lijf of staart. Dit kan in één, twee of zelfs drie kleuren zijn. Zo kan het dus dat slechts door twee kaarten om te draaien, het volstaat om de slang volledig te maken (moet dus bestaan uit 4 verschillende kleuren). Van zodra de spelers zien dat de slang volledig is, vier verschillende kleuren, grijpen ze een dier van de dierenpiramide. Wie overblijft en dus géén dier kon nemen, verliest een fiche. Wie geen fiches meer heeft, speelt niet meer mee. Wie blijft het langst over? Een reactiespel met leuk materiaal met een geheugenfactor.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15