Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Boomgaard
HabaBoomgaard

Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

Farkaschovsky Anneliese
1986
coöperatief
dobbelsteen
verzamelen
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E
heel simpel
40,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 1986, Duitsland, Spiel Gut   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle spelers nemen het samen op tegen de raaf. De kinderen moeten de boomgaard (met vier fruitsoorten) leegplukken voordat de raaf (9 puzzelstukken) opduikt. Het spel wordt gestuurd door een dobbelsteen.

Uitgebreid:

Dit is één van de grootste spelklassiekers voor kleuters! Twee tot vier spelertjes stappen samen de boomgaard binnen en moeten al het fruit uit de bomen proberen te plukken voordat de raaf terug thuis is. Is iemand aan de beurt, dan dobbelt hij en neemt een stukje fruit van dezelfde kleur van het speelbord en legt het in zijn mandje. Op het eerste gezicht speelt iedereen voor zichzelf en probeert zoveel mogelijk fruit te verzamelen. Dit is slechts schijn want hier moet ook samengewerkt worden. Vooral als een speler mag kiezen wat hij zal plukken, is overleg nuttig. Eén van de bomen zo snel als mogelijk leegplukken is nl. meestal niet de interessantste actie. In dit spel is er geen individuele winnaar, alle spelers winnen samen (van de raaf) of verliezen samen. Voor velen is dit een eigenaardige zaak want een spel speel je toch vooral voor jezelf... ‘Boomgaard’ is een knap verzamelspel met prachtig materiaal. Wie dit spel speelt geraakt de microbe voor gezelschapsspellen wellicht niet meer kwijt!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15