Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

PJMASKS: Gemaskerde Nacht
RavensburgerPJMASKS: Gemaskerde Nacht

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2017
geheugen
co÷peratief
educatief
2
3
kleuters
15'
N
heel simpel
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een geheugenspel in een leuk thema: pyjamahelden! M.b.v. een masker met roodfilter proberen de spelers de afbeeldingen te herkennen.

Uitgebreid:

Bij dit geheugenspel kruipen de kinderen achter de maskers van de pyjamahelden. Met de maskers voor hun ogen, kunnen de spelers de geheime tekeningen zien die op de borden voor zich staan. De spelers memoriseren de afbeeldingen en doen daarna de maskers op. Op de tafel liggen verdekte kaartjes met daarop dezelfde afbeeldingen als op de borden. Per ronde worden er 3 kaartjes omgedraaid. De spelers vertellen of ze een kaartje herkennen dat op hun bord stond. Indien het juist blijkt, mogen ze het kaartje houden. Is het fout, dan wordt het kaartje in Romeo's rek gelegd. Liggen er 5 stukken speelgoed in het rek van Romeo, dan verliezen de spelers het spel. Kunnen ze het spel eindigen vooraleer het rek van Romeo gevuld is, dan winnen ze het spel. Info van de contactscholen: - Heel tof! De maskers maken het spel echt af. - Zelfstandig te spelen vanaf 2de kleuterklas - Hoe meer je na elkaar speelt, hoe moeilijker het onthouden wordt. - Variant voor de allerkleinsten (begin schooljaar): maskertjes opzetten en elke speler krijgt ook een bord met afbeeldingen. Alle kaartjes openleggen. De spelers zoeken om het snelst de juiste afbeeldingen voor hun kaart. - In het begin namen de kleuters steeds een aartje, ook al was dit niet voor hen. Zo won de tegenspeler altijd. Na 2 keer spelen hadden ze het door en werkten ze samen. Zo konden de kleuters bijna altijd winnen. - Als volwassene kun je niet controleren, dus een rood folietje zou van pas komen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15