Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mamicatchmi
DjecoMamicatchmi

Vertaling beschikbaar.

Moyersoen Fréderic
2017
combinatie
dobbelsteen
vaardigheid
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-P
eenvoudig
24,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Pas op! Oma is bang van de muis, maar de kat en hond van oma! Iedere ronde opnieuw worden de dobbelstenen gegooid. De combinatie van beide zorgt er voor dat 2 spelers in actie moeten komen. Let jij goed op?

Uitgebreid:

In dit spel krijgt elke speler een pion toegewezen: hond, kat, muis of oma. Elke figuur heeft ook een eigen plaats: - oma + de stoel - kat + de boom - muis + het hol -hond + het hok Twee dobbelstenen waarop deze afbeelding voorkomen, tonen bij het dobbelstenen 2 afbeeldingen. De combinatie van die afbeeldingen bepaalt wat er moet gebeuren. Bv. Muis + Oma: oma is bang van de muis: Hier schieten de speler met de pion van oma en de muis in actie. Oma wordt op de stoel geplaatst en de muis wordt eronder gezet. De speler die dit als eerste doet verdient een fiche. De speler die een fout maakt, verliest een fiche. Spelers kunnen bij het dobbelen van 2 gelijke figuren pionnen wisselen. Er moet steeds goed nagedacht worden over de combinatie van de beide dobbelstenen. Dit spel is een denk- en reactiespel. Spelers moeten snel en flexibel zijn. Jammer dat het mooie materiaal na elke spelbeurt weer uit elkaar gehaald moet worden. Het karton ziet na een tijdje wel af. Info van de contactscholen: - 2 de lj: leuk, maar voor sommigen te gemakkelijk - Materiaal: mooi, maar moet telkens weer in elkaar gezet worden, sommige onderdelen zijn klein - Een 'scheidsrechter' is nodig. - Veel werk om op voorhand klaar te zetten. - Het duurt een tijdje voor de spelers alles kunnen onthouden. - Haalbaar in een 3de kleuter. In een 2de kleuter nog niet: de kinderen onthouden nog niet wie bang is van wie, vooral omdat sommige kinderen daar ook anders over denken. - Veel gespeeld in 3de en 4 de lj - super leuk in 5-6 de lj: reflexen worden getest, je moet blijven opletten

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15