Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

De Geheime gang
Sunny GamesDe Geheime gang

Vertaling beschikbaar.

Deacove Jim
2017
geheugen
co÷peratief
kaart
1
8
vanaf 5 Ó 8j
15'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle spelers zijn detectives die, voor de klok 12 keer slaat, de kostbare schatten moeten terugvinden die door dieven in de geheime gang werden verstopt. Weet jij welke we zoeken?

Uitgebreid:

In dit co÷peratieve spel zijn alle spelers detectives en proberen samen te ontdekken welke drie kostbare voorwerpen in de geheime gang werden verstopt. Ze moeten dit wel doen voordat de klok 12 keer slaat... Dit herwerkte spel uit de jaren '80 had al steeds een goed spelsysteem. Nu werd het spel in een volledig nieuw en aantrekkelijk kleedje gegoten waardoor het bijna niet meer te herkennen is. Het spel trekt aan en is ÚÚn van de betere co÷peratieve spellen op de markt. Het spel wordt gespeeld in een kasteel dat in 3D opgebouwd wordt in de speldoos. Er worden 3 schatkaarten verborgen gelegd in de geheime kamer. De andere schatkaartjes worden vermengd met de klokkaartjes en allemaal verdekt op de voorziene plaatsen op het spelbord gelegd. De klok start bij 12 uur. Elke speler draait om beurt 2 kaartjes om. Zijn de kaartjes dezelfde, dan worden ze in de kelder gelegd. Zijn de kaartjes verschillend, dan moeten ze onthouden worden en worden ze weer omgedraaid. Wordt een kaartje met een klok omgedraaid, dan wordt de klok een uur verder gezet en verdwijnt het klokkaartje in de daarvoor voorziene ruimte. Het spel stopt wanneer de klok op middernacht staat, of wanneer alle mogelijke paren gevonden zijn. De spelers moeten dan raden welke 3 voorwerpen in de geheime kamer verstopt zitten? Kunnen ze dat? Dan winnen ze samen het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15