Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Karuba: Junior
HabaKaruba: Junior

Vertaling beschikbaar.

Dorn Rüdiger & Rogasch Tim
2017
verbinden
coöperatief
combinatie
1
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
18,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer met z'n allen een weg te vormen en schatten te zoeken. Heb je alle schatten bereikt voor het piratenschip is aangekomen? Dan win je het spel. Een eenvoudig aanlegspel waarbij geluk een grote factor is.

Uitgebreid:

Het spel is eenvoudig qua spelregels waardoor de jonge spelers al heel snel zelfstandig aan de slag kunnen. De spelers nemen het op tegen het piratenschip dat net als zij op jacht is naar de schat. Het is een coöperatief spel waardoor de spelers minder moeite hebben met de factor winst en verlies. Info van de contactscholen: - veel leuker dan verwacht, kdn speelden heel enthousiast, spel werd heel positief onthaald - BuO: gespeeld met 10-jarigen: bevordert groepssfeer en samenwerken - kinderen vonden deze zeer leuk: gespeeld in 1ste tot 3de lj - gemakkelijk spel waardoor ze het in hoekenwerk zelfstandig konden spelen - kdn konden het snel uitleggen aan elkaar (3de kleuter) - verliesfactor is groot -> geluk is een grote factor - 1ste lj met 6de lj + integratie 3de kleuter: zeer leuk

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15