Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Quixo Travel
GigamicQuixo Travel

Vertaling beschikbaar.

Chapeau Thierry
1999
speel op een rij
strategie
tactiek
2
4
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
23,00 EUR 
Frankrijk 
 
Onderscheiding in 1995, Frankrijk en U.S.A., As d'Or de Cannes, Mensa's Top Five Best Games (USA), Parents Choice Gold Award (USA)   
  
Recensie:
In 1999/2000 heeft Gigamic enkele van haar toppers in een ‘travel’-kleedje gestopt. Alle materiaal is daarbij enkel maar wat ‘gekrompen’. Doos, speelbord en stenen zijn voor de rest nagenoeg identiek. Van de sublieme afwerking werd niets afgedaan! Het spelregelboekje is zelfs zo goed als identiek - en nog steeds 23-talig.

In het begin liggen de 25 kubusvormige speelblokjes elk met een blanco-zijde naar boven in een vierkant. Wie aan de beurt is, kiest een neutraal of eigen blokje en schuift het daarna in één van de twee of drie mogelijke rijen in. Bedoeling is - zoals je wellicht kon verwachten - om als eerste een rij van vijf blokjes met jouw symbool samen te stellen. Heel simpele regels, dat wel... maar erg diepgaand en stuf voor echte strategen. Logisch dat dit spel meermaals in hogere kringen werd bekroond.

Ook de variant voor 4 spelers is een aanrader voor abstracte denkers. Beide ploegen spelen afwisselend. Het kleine stipje naast elk symbool wordt dan uitermate belangrijk. Niet alleen de plaats van inschuiven maar ook de oriëntatie van het stipje worden nu uiterst belangrijk. Hou ik het stuk voor mezelf of stel ik het ter beschikking van mijn kompaan?

Mooi en degelijk ‘spelletje’...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15