Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tour du Dragon
HabaTour du Dragon

Vertaling beschikbaar.

Rossi Carlo A.
2016
vaardigheid
geheugen
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
32,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit spel probeer je zo snel mogelijk steigers te bouwen door juiste kaartjes te vinden. Maar pas op, want wanneer de drakenkaartjes omgedraaid worden, krijgt de draak een voorsprong!

Uitgebreid:

De spelers zoeken bij dit spel kaartjes om de steigers bij het kasteel op te bouwen. Hiervoor moeten ze telkens de juiste kleuren omdraaien. Alleen dan, mogen ze een steigerbouwer bijplaatsen. De kasteeltoren is namelijk de gevangenis van de prinses. Die kan pas bevrijd worden wanneer alle steigers geplaatst zijn. Tussen de verdekte kaartjes van de steigerbouwers zitten ook drakenkaartjes. Wanneer zo'n kaartje wordt omgedraaid, gaat de draak een stapje achteruit. De draak hangt met een touwtje vast aan een rotsblok waarop de steiger wordt gebouwd. Hoe verder de draak weggezet wordt, hoe moeilijker het wordt om bij de 2de ronde van het spel de prinses te bevrijden, omdat er steeds minder tijd overblijft. Tijdens die tweede ronde, wordt de draak in gang gezet en kort het touwtje in. Ondertussen proberen de spelers met kartonnen plankjes de prinses richting uitgang te begeleiden. De hebben daar de tijd voor tot de steiger instort. Het spel is voornamelijk een geluksspel. Je hebt pech wanneer je de drakenkaartjes omdraait. Het is ons maar zelden gelukt om de prinses op tijd te bevrijden. Het spel kon maar matig bekoren, doordat we vaak verloren. Toch is het spelidee leuk gevonden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15