Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bellz! A Magnetic Game
GoliathBellz! A Magnetic Game

Vertaling beschikbaar.

...
2015
vaardigheid
verzamelen
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
andere
eenvoudig
10,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Verzamel als eerste de 10 Bellz in je eigen kleur met behulp van een magnetische 'toverstaf'. Maar let op... de toverstaf trekt ook Bellz in andere kleuren aan! Niet te hebberig zijn is de boodschap!

Uitgebreid:

Bellz! is een heel eenvoudig, maar ongelofelijk leuk en uitdagend spelletje! Het bestaat uit een spelbord dat je kan openritsen met daarin 40 Bellz (in 3 formaten) en een magnetische toverstaf. De actieve speler neemt de toverstaf en kiest de dunne (zwakke magneet) of dikke kant (sterke magneet). Vervolgens probeert hij minstens 1 magneet, van zijn eigen kleur, te veroveren. Lukt dit, dan mag hij eventueel nog een 2e, 3e... magneet proberen op te nemen. Wanneer er per toeval een magneet van een andere kleur opgenomen wordt, moeten je alle Bellz van 15 cm hoogte op het spelbord laten vallen. De kleur, welke de speler moet proberen te verzamelen, wordt bepaald door de eerste Bellz die hij kan veroveren. De speler die als eerste alle 10 de Belzz kan verzamelen, is de winnaar van dit spel. Het leuke aan Bellz! is dat de spelregels heel eenvoudig zijn en het materiaal snel klaar ligt waardoor je in een mum van tijd kan starten. Weet wel... hoewel 1 spelletje maximum 10 minuten duurt... toch zal je het langer dan verwacht blijven spelen. 'Nog n keer?!' was een zinnetje dat we bij het uittesten herhaaldelijk hoorden / zelf uitspraken. Een absolute aanrader!!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15