Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rapido
University GamesRapido

Vertaling beschikbaar.

onbekend
...
geheugen
kaart
educatief
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D
eenvoudig
13,00 EUR 
USA 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een heel snel geheugenspel waarbij concentratie en goeie reflexen eveneens heel belangrijk zijn. Iedere beurt opnieuw wordt er een kaart gedraaid. Afhankelijk van wat er te zien is, nemen de spelers de juiste fiche.

Uitgebreid:

Rapido is een 'snel' (hoe kan het anders met zo'n naam) geheugenspel. Op de tafel liggen 10 fiches waarvan 9 met een vrucht en een blanco fiche. Er ligt een stapel kaarten klaar met telkens vruchten op de voorkant en vruchten op de achterkant van de kaart afgebeeld. De kaarten worden met de A-kant naar boven gelegd. De spelers memoriseren de eerste kaart en dan wordt deze omgedraaid. Is kant B net dezelfde als de A-kant (worden dezelfde vruchten afgebeeld?), dan nemen de spelers om het snelst de fiche zonder afbeelding. Is de B-kant van de kaart anders en is er een vrucht verdwenen? Dan grijpen de spelers zo snel mogelijk de fiche van de verdwenen vrucht. Staat er slechts 1 afbeelding op de ommezijde van de kaart? Dan grijpen de spelers zo snel mogelijk de fiche van deze vrucht. Dit is een leuk spelletje waarbij concentratie erg belangrijk is. Het spel behoort tot een nieuwe reeks van University Games waarin meerdere spellen in blikken doosjes werden uitgebracht. Rapido is een eenvoudig spel. De lay-out is in orde en duidelijk, maar kon misschien iets aantrekkelijker opgemaakt worden. Zo spreekt men nu van een A- en B-kant, maar voor kinderen zou het eenvoudiger te zijn om met achtergrondkleuren te werken. Dit zou het eenvoudiger maken om bv. het spel klaar te leggen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15