Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Magic Maze
Sit Down!Magic Maze

Vertaling beschikbaar.

Lapp Kasper
2017
co÷peratief
combinatie
renspel
1
8
vanaf 9 Ó 12j
15'
N-F-D-E-ES
moeilijker
25,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Als helden ga je samen naar Magic Maze om je verdwenen uitrusting te stelen en zo snel mogelijk weg te rennen. Let wel: iedere speler mag alle pionnen maar in 1 richting verplaatsen! Samenwerken is de boodschap.

Uitgebreid:

Magic Maze heeft een origineel spelconcept: Iedereen mag alle pionnen verplaatsen... maar enkel in de richting die de pijl op zijn/haar actietegel aangeeft! Sommige actietegels hebben ook nog een speciale actie die er voor zorgt dat je bv. de roltrap mag gebruiken of een nieuwe tegel kan aanleggen... Maar ook hier mag alleen jij die actie uitvoeren! Het spel wordt gespeeld tegen de tijd en vanaf de zandloper gedraaid wordt, mag niemand nog iets zeggen!Los van het concept is er nog heel wat werk aan de lay-out (heel druk) en de uitwerking van de supermarkttegels (oa de doorgangen). Doordat iedereen tegelijk speelt, en tegen de tijd, worden de tegels voortdurend verschoven... waardoor het spelbord telkens veranderd. Dit zorgde bij het uittesten voor heel wat frustratie.Wij staan volledig achter het spelidee, maar helaas moet er nog eens goed nagedacht worden over de uitwerking van een aantal spelonderdelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15