Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Daar is reus Rom!
AbimoDaar is reus Rom!

...Vertaling beschikbaar.

Goekint CÚline & Van Den Driessche Isolde
2017
co÷peratief
educatief
taalspel
2
6
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N
oplopend
50,00 EUR 
BelgiŰ (gespecialiseerd) 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Spelenderwijs het lezen inoefenen met kabouter Pim. Hij waarschuwt alle kabouters voor Reus Rom die in aantocht is. Door samen te werken en taalopdrachtjes te doen, kunnen de spelers winnen van reus Rom.

Uitgebreid:

Reus Rom is onderweg naar het kabouterdorp. Hij heeft honger en wil al het eten van de kabouters opeten. Maar dat is buiten kabouter Pim gerekend. Hij loopt heel snel kabouterland (het spelbord) rond. Door allerlei taalopdrachtjes te doen, zorgen de spelers ervoor dat erus Rom het dorp niet inkomt.

Dit spel oefent op rijmen, letterherkenning, woordenrijtjes lezen, begrijpend lezen... en kan op 4 verschillende niveaus gespeeld worden. De vrolijke lay-out en de speelse opdrachten zorgen ervoor dat het spel leuk wordt en de kinderen zo niet het gevoel hebben dat ze aan het leren zijn.

Info van de uitgever:

- Het spel bestaat uit een spelbord, een spelfiche met spelregels aangepast voor kinderen, het verhaal in stripvorm, 200 opdrachtkaarten, letterkaartjes, reuzenpion en kabouterpion en een beknopte, overzichtelijke handleiding. In de handleiding vind je het voorleesverhaal Daar is reus Rom!,áde spelregels, het speloverzicht per niveau met duidelijke voorbeelden, de ontwikkelingsdoelen en eindtermen.- Daar is reus Rom! kan op 4 verschillende niveaus gespeeld worden afhankelijk van het niveau van elk kind. De opdrachtkaarten hebben een duidelijke niveaudifferentiatie, waardoor co÷peratief samenspelen mogelijk wordt: van beginnende geletterdheid tot aanvankelijk lezen op AVI E3. U kan het speloverzicht per niveau hierábekijken.

á ákleuterniveau: beginnende geletterdheid

á ábasisniveau 1: aanvankelijk lezen op AVI-start

á ábasisniveau 2: aanvankelijk lezen op AVI-M3

á ábasisniveau 3: (aanvankelijk) lezen op AVI-E3

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15