Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mijn eerste Spellen: Boodschappen Doen
HabaMijn eerste Spellen: Boodschappen Doen

Vertaling beschikbaar.

Gleichmann Antje
2017
verzamelen
educatief
simulatie
1
4
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
heel simpel
25,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Elke speler probeert als eerste zijn boodschappenlijstje af te werken. Kun jij als eerste de juiste spullen kopen en betalen?

Uitgebreid:

Bij dit spel voor eerste spelers probeer je als eerste alle voorwerpen van je boodschappenlijstje te verzamelen. Deze kun je op de markt aankopen. Daarvoor krijgt elke speler een boodschappenlijst met een aantal voorwerpen op en enkele munten. De dobbelsteen bepaalt welke kleur van voorwerp je mag nemen (en of je iets mag kiezen). Heb je dat bepaald kleur nog niet op je boodschappenlijst liggen, dan betaal je met de juiste munt en mag je het voorwerp aankopen. In de spelregels worden tips om vrij spel aan te moedigen, en enkele varianten aangeboden. Doordat het materiaal zo aantrekkelijk is, de lay-out en het spelconcept aanspreekt, is dit een fantastisch eerste spel! Info van de contactscholen: - Leuk om zelf te mogen betalen - peuters: voor sommige nog te moeilijk, wel mooi hanteerbaar materiaal. Lukt beter om met 2 te spelen dan met 4. Het spelbord is iets te klein voor sommige kleuters. - 1ste kleuter: veel materiaal, wat het voor deze jonge kinderen minder overzichtelijk maakt. Het spel vraagt constante begeleiding, mar oefent wel goed op het 'eerste winkelspel', op de kleuren en tellen tot 2. Sommige vergeten om te betalen (een handeling teveel). - 2de-3de kleuter: de kinderen spelen dit al zelfstandig, het materiaal was overzichtelijk genoeg. Lukt heel goed in de 2de kleuterklas. - enkel 3de kleuter: dit spel verveelt snel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15