Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Super- Vampire
Queen GamesSuper- Vampire

Vertaling beschikbaar.

Gupta Julien & Berger Johannes
2016
coöperatief
dobbelsteen
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
D
eenvoudig
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In Super-Vampire gaat elke speler om beurt als vampier door de nacht om zoveel mogelijk look in zijn toren te verzamelen voor dr. Knoflook. Wie zijn dr. Knoflook het meeste look te eten kan geven, is de winnaar.

Uitgebreid:

Vampieren houden nu eenmaal niet van look en proberen deze dan ook zo snel mogelijk in hun toren gooien. Als vampier (de speler die aan de beurt is) gooi je met de dobbelsteen, waar er verschillende kleuren van look op staan. Je beweegt nu je schijf met je vampierenvinger over de smalle paadjes van de crypte naar die kleur. Wees voorzichtig, want van zodra je schijf van het pad valt is je beurt voorbij. Lukt het je je schijf tot bij die kleur te brengen, mag je een lookfiche op je schijf leggen; waarna je terug met de dobbelsteen mag gooien, om zo naar de volgende kleur van look te bewegen. De vampier mag er ook voor kiezen terug naar zijn toren te bewegen en de look aan zijn dr. Knoflook te geven door zijn fiches in zijn toren te gooien. Wanneer hij daarvoor kiest, is zijn beurt voorbij. Ondertussen gaan de andere spelers proberen om het zo snel mogelijk dag te laten worden. Wanneer er 6 zonne-dobbelstenen in het raampje liggen is de beurt van de vampier voorbij, dan moet hij terug bij zijn toren zijn, anders verliest hij alle lookfiches die op zijn fiche liggen. De zonne-dobbelsteen-spelers moeten één voor één met hun 2 dobbelstenen gooien. De speler na de vampier gooit zijn eerste van zijn 2 dobbelstenen. Wanneer hij een zonnetje gooit, mag hij deze dobbelsteen in het raam plaatsen. Nu is de volgende speler aan de beurt. Wanneer alle lookfiches op zijn, wordt er gekeken wie er het meeste eten aan zijn dr. Knoflook heeft gegeven, dit wordt de winnaar van het spel. Een leuk spel. Iedere speler is actief betrokken. De vampier probeert zo veel mogelijk look te verzamelen door op de smalle paadjes te bewegen, terwijl de andere spelers elkaar aanmoedigen om zonnetjes te gooien. Het in elkaar steken van het spelbord vraagt wat tijd.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15