Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Time Table Roulette: Speel met de tijd en gebruik je kennis
Nova Carta bvTime Table Roulette: Speel met de tijd en gebruik je kennis

...

onbekend
...
quiz

2
6
vanaf 13 15j
16' tot 45'
N
...
30,00 EUR 
Nederland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Time Table Roulette wordt gespeeld als roulette, maar met Time Table Chips. Het spel draait om kennis, geheugen, slimheid en geluk. De spelers moeten raden wanneer een feit plaatsvond. De spelleider leest van een kaartje een gebeurtenis voor.

Uitgebreid:

Time Table Roulette wordt gespeeld als Roulette, maar dan net een tikkeltje anders. De spelers moeten raden wanneer een feit plaatsvond. Elke vraag heeft een datum als antwoord. De fiches worden ingezet op die data. Degene die de meeste overeenkomstige dagen, maanden of jaren heeft, krijg de meeste punten. Het spel draait om kennis, geheugen, slimheid en geluk. De spelleider leest van een kaartje een gebeurtenis voor, bijvoorbeeld 'Instorten van de Twin Towers'. Nu moet elke speler zijn 7 Time Table Chips inzetten op de tijdsteen. Daarna wordt het kaartje omgedraaid en het antwoord voorgelezen. Voor elke Time Table Chip die goed is gelegd, mag de pion op het spelbord 1 stap vooruit gezet worden. Je kan scoren op Decennium, Jaar, Kwartaal, Maand, Weekdag, Dag en even/oneven datum. Plaats je al jouw 7 Chips verkeerd? Dan moet je 7 stappen terug. De spelers bepalen vooraf welke kaartenset gespeeld wordt: de 20e eeuw (oudere spelers) of de 21e eeuw (jongeren) of beide.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15