Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ominoes
Yay gamesOminoes

Vertaling beschikbaar.

Harman Andrew
2015
combinatie
dobbelsteen
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
D-E
eenvoudig
35,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In 1864, Ominus Valley, Egypte zijn 6000 jaar oude spelblokken gevonden. Niemand weet hoe dit mysterieuze spel gespeeld moest worden. Dit oude spel werd herboren als Ominoes. Eenvoudig tactisch spel.

Uitgebreid:

In dit spel proberen 2-4 spelers hun favoriete goden/kleuren te verzamelen (Horus de groene valk, Ra de gele zon, Apep de rode slang en Khepri de blauwe kever) om punten te verdienen.

Ze doen dit door met een dobbelsteen te rollen. Die dobbelsteen zegt welke god (dobbelsteen) ze drie vakjes op het spelbord mogen verplaatsen en deze god wordt als extra god daarna willekeurig op het spelbord geplaatst. Probeer groepen te vormen van 4 of meer dobbelstenen van goden corresponderend met kleur dat je speelt. Deze worden dan ingewisseld voor punten (dit is het aantal vakjes dat je vooruit mag).

Je kan ook de zwarte goden rollen (Yay-Ra de danser en Ominotep de slang). zijn zwart, en laten de speler toe om respectievelijk een dobbelsteen te verplaatsen of te gebruiken. De eerste speler die 13 punten verzamelt (of 21 punten in een tweespelerwedstrijd) wint!Door de eenvoudige spelregels en de korte spelduur is het spel leuk om te spelen. Het materiaal oogt mooi en is degelijk.Commentaar schenking Fred Horn:

Gesigneerd door auteur

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15