Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Top That!
Blue OrangeTop That!

Vertaling beschikbaar.

Denoual Thierry
2016
constructie
deductie
educatief
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
20,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Verzamel zo veel mogelijk kaarten door als eerste het juiste bouwwerk te bouwen. Sommige voorwerpen mag je niet gebruiken, andere voorwerpen moet je in je bouwsel verstoppen, …

Uitgebreid:

Elk krijgt vijf speelstukken (zwarte hoed, rood bekertje, oranje cilinder, groene jeton en een wit konijn). Daarnaast een stapel met 55 opdrachtkaarten.

Aan het begin van elke ronde, wordt de bovenste kaart omgedraaid. De 5 speelstukken moeten zo snel mogelijk gestapeld worden, rekening houdend met de volgende regels). De gekleurde voorwerpen moeten zichtbaar blijven, de grijze voorwerpen moeten ergens verborgen worden, de voorwerpen die niet afgebeeld worden, moet aan de kant gezet worden. De speler die er als eerste inslaagt om de kaart na te bouwen, roept ‘top that!’. De speler die als eerste vijf kaarten verzamelt, wint het spel.

Het toevoegen van een variant (namelijk de voorwerpen die rond gele sterretjes omringd zijn, moeten gevuld worden) maakt het spel nog leuker en meer uitdagend, maar het bemachtigen van de kaarten nog een stuk moeilijker… met heel wat hilariteit tot gevolg.

Dit spel is al te spelen vanaf een jaar of vijf. Breng het spel stapsgewijs aan: enkel kaarten met één niet-gebruikt voorwerp of één verborgen voorwerp …. Als laatste stap gebruik je alle kaarten.

Plezier gegarandeerd!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15