Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

T.I.M.E. Stories
Space CowboysT.I.M.E. Stories

Vertaling beschikbaar.

Rozoy Manuel
2016
co÷peratief
puzzel
combinatie
2
4
vanaf 9 Ó 12j
46' tot 2u
E
moeilijker
40,00 EUR 
... 
 
Onderscheiding in 2016, Duitsland, Deutscher Spiele Preis (nr 03)   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

T.i.m.e. stories is een verhalend spel voor 2 tot 4 spelers, waar de spelers in de huid van een agent kruipen die samen voor een 'agentschap van tijdrijzen' een mysterie proberen op te lossen door te reizen in de tijd.

Uitgebreid:

Om het mysterieuze in dit spel te behouden en vooral geen onthullingen te doen, werd alle informatie (zowel op de doos als in de handleiding) zo beknopt mogelijk gehouden. Hierdoor heb je op voorhand totaal geen idee van wat je te wachten staat. Maar, van zodra je er aan begint, wordt alles beetje bij beetje duidelijk. Hierbij is het heel belangrijk dat je ieder pakket kaarten pas open doet van zodra je de regels hebt gelezen. Het spel, waaronder het verhaal, de discussies, de puzzels... komt het best tot zijn recht wanneer je het met 4 spelers speelt. Ook wordt er aangeraden om het met dezelfde spelersgroep volledig uit te spelen. Dit omdat je de hints, het verhaal en de progressie best samen afwerkt. Het mysterie moet in aantal vooraf bepaalde stappen opgelost worden. Lukt dit niet, dan keer je terug naar het agentschap, wordt het spel 'gereset' en mag je het nog eens opnieuw proberen. Uiteraard weet je nu wel meerů Let wel... de kans is groot dat het mysterie niet opgelost wordt in 1 ronde! En als je dan weet dat een ronde snel 2-3 uur duurt... hoe dan ook vliegt ze razendsnel voorbij! De speldoos is trouwens zodanig ontworpen, dat een spelbeurt kan Ĺgesavedĺ worden in de doos. Hierdoor kan je de volgende keer gewoon verder spelen waar je gestopt bent. Hou je van puzzelen, exploreren, een goed verhaal en werk je graag samen, dan zal je T.i.m.e. stories een fantastisch spel vinden! Het is een unieke ervaring. Het enige nadeel is dat het basisspel slechts 1 mysterie bezit en eenmaal je weet hoe de vork aan de steel zit, heb je het wel gezien. De herspeelbaarheid is hierdoor heel laag. Ondertussen bestaan er wel al enkele uitbreidingen (nieuwe verhalen) om je terug naar het agentschap te brengen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15