Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Polar Rush
Kanga GamesPolar Rush

Vertaling beschikbaar.

Fraga Roberto
2016
gezellige sfeer

2
5
vanaf 5 ŕ 8j
16' tot 45'
E
...
20,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een vurige sneeuwlawine is snel aan het naderen, maar jonge Kaya en zijn vrienden zijn nog steeds op het ijs ver weg van hun igloo! De kleine Inuit moet alles zo snel mogelijk inpakken en zich haasten. Echter, hun reis terug is vol met veel gevaren. Wie bereikt er het snelst de iglo?

Uitgebreid:

Zware sneeuw en sterke winden maken het moeilijk voor hen om de kortste route terug te vinden, het ijs onder hen kan op elk moment breken en hongerige ijsberen liggen op de loer! Met behulp van slimme planning en een scherp geheugen, je de eerste zijn om jouw Inuit terug te brengen naar zijn veilige iglo?In Polar Rush! worden zeven ‘ijsstroken’ geplaatst op de tafel om het spelbord te vormen. Op iedere ijsstrook zijn zeven verschillende dieren of voorwerpen afgebeeld. Elf tegels (bewegingstegels) worden afgedekt op tafel gelegd. Om beurten onthult een speller een aantal bewegende tegels op basis van het nummer op de dobbelsteen geworpen. Als hij een bewegingstegel laat zien en die tegel grenst aan zijn huidige positie, moet hij zijn Inuit naar de dit plaatje verplaatsen (zelfs als het betekent dat hij achteruit moet bewegen). Als dit plaatje niet aangrenzend is, beweegt hij niet.

Met behulp van een ijsbeer en een harpioen worden extra bewegingen aan het spel toegevoegd. Probeer telkens een harpioen te veroveren.Een spannend spel met eskimo’s en iglo’s. Antarctica heeft sowieso een bepaalde aantrekkingskracht.

De spelregels zijn eenvoudig, ook voor jongere kinderen, en is een uitdaging voor jong en oud. Het test ons strategisch denken.

Door de afzonderlijke ijsstroken, tweezijdig bedrukt, bekom je telkens een ander spelbord.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15