Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Make 'n Break architect
RavensburgerMake

Vertaling beschikbaar.

Pellin JC. & Kruchten C. & Kirps Dennis
2016
constructie
educatief
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
D
moeilijker
31,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Make 'n Break Architect is een variant op het bekende Make n Break spel. Ook hier bestaat de uitdaging erin om iets na te bouwen. Dit keer wordt er een kleurrijke stokmeter gebruikt, heel plezant om mee te werken.

Uitgebreid:

Elke speler krijgt een kleurrijke stokmeter, en moet bepaalde vormen creren met specifieke kleuren.

Een kaart wordt omgedraaid, en alle spelers vormen om ter snelst de specifieke vorm (met juiste kleuren) afgebeeld op de kaart. Bij een zwarte lijn mag je kiezen welk kleur je gebruikt.

Van zodra n iemand klaar is, wordt de zandloper ingezet en mogen de andere spelers nog verder puzzelen binnen deze tijdslimiet.

Alle spelers die de juiste vorm maakten, krijgen het aantal punten vanop de kaart. De speler die er in slaagde om dit als eerste te doen, krijgt n bonuspunt. Indien de vorm verkeerd is, moet je n strafpunt afgeven. De speler die als eerste 12 punten verzamelt, wint het spel.Leuk spel om te doen. Een aanrader voor jong en oud!

Je kan meteen aan de slag en iedereen amuseert zich heel goed. De concentratie is te snijden en alle spelers zijn betrokken.

De stokmeter nodigt uit om vormen te creren, niet alleen omdat het leuk is om mee te draaien maar ook door de aantrekkelijke kleuren. Doordat alle kaarten dubbelzijdig bedrukt zijn, zijn er heel veel mogelijkheden om te spelen. Wel opletten bij het openvouwen van de stokmeters, niet te hard trekken, en de aparte onderdelen niet ombuigen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15