Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Spaghetti
GrannaSpaghetti

Vertaling beschikbaar.

Got biowski Michat
2016
gezellige sfeer

2
4
vanaf 5 ŗ 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
...
16,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wie kan spaghetti eten met slechts ťťn hand? Spaghetti is een hilarisch handigheidspel waarin spelers zoveel mogelijk spaghettislierten moeten proberen te verzamelen. Een luchtig eenvoudig spel dat leidt tot 'heerlijk' plezier.

Uitgebreid:

Er zijn 27 spaghettislierten op het bord die variŽren in kleur, lengte en punten (1 tot 4 punten).

Een speler heeft maar twintig seconden om slierten te verzamelen. Maar het verzamelen van de spaghettislierten moet met de nodige zorg gebeuren.

Van zodra er iets van het bord (de kartonnen plaat) valt, wordt de speelbeurt onmiddellijk beŽindigd. Je mag slechts ťťn hand gebruiken en de spaghettisliert op slechts ťťn punt vasthouden. Als je aan een sliert trekt, en er gaat een gehaktbal aan het rollen, kan je deze bal proberen te vangen. Op het moment dat je de bal grijpt, mag het geen slierten op bord raken. Deze gehaktballen zijn op het einde van het spel 1 punt waard.

Het spel eindigt wanneer het bord leeg is, zonder pasta en geen gehaktballetjes, en wie de meeste punten scoort, wint.Er zijn twee extra moeilijkheidsgraden: Spaghetti Difficili en Spaghetti Superiori.

Spaghetti Difficili verschilt van het basisspel in het aantal gehaktballetjes (nu vier) en de grootte van de plaat waarop spaghetti wordt geserveerd (hoe kleiner de plaat, hoe moeilijker).

In Spaghetti Superiori verdienen spelers extra punten voor het voldoen aan de Italiaanse recepten. Er zijn in totaal 12 receptjes, elk bevat spaghetti-ingrediŽnten. Spelers moeten die ingrediŽnten verzamelen om punten te scoren. Een speler moet in 20 seconden alle ingrediŽnten verzamelen.Heel eenvoudig en aantrekkelijk zowel voor jong en oud.

De presentatie van het spel is heel goed. Van de dikke kartonnen platen met twee zeer traditionele Italiaanse ontwerpen, naar de bruin gekleurde pingpongballen die op de gehaktballetjes lijken, is alles uitstekend gedaan. Het spel speelt heel snel en is vol spanning gezien de tijdslimiet. In feite is het manier van spelen heel simpel. De moeilijkste variant is de leukste.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15