Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Fritz Stibitz
Game FactoryFritz Stibitz

Vertaling beschikbaar.

Wilkinson Riley
2011
verzamelen
educatief
gezellige sfeer
2
4
kleuters
15'
F-D-I-E
heel simpel
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een leuk spel waar hongerige, slimme eekhoorns eikels moeten verzamelen. Jouw kleine vrienden van het bos hebben hulp nodig! Draai aan het rad, pak de juiste eikels en zet ze bij de kleur in je boomstronk.

Uitgebreid:

Doel van het spel:

De winter nadert en eekhoorns hebben honger!

Help hen wat eten te vinden, vul de boomstronken met heerlijke eikels en leg hen in de gaten met dezelfde kleur.

Zoek een eikel van elk kleur en win het spel.

Maar wees voorzichtig; in het bos zijn er enkele verrassingen: een eekhoorn die je berooft, stormachtig weer en nog veel meer!Ter voorbereiding van het spel worden alle eikels in de boom gelegd. Elke speler krijgt een boomstronk. De jongste speler mag als eerste aan het rad draaien.

Als de pijl stopt op een kleur, neem je met de eekhoorn een eikel van dezelfde kleur en leg je deze in je boomstronk in het gat met dezelfde kleur. Als de pijl stopt op het plaatje met 1 eikel op getekend, kies dan een eikel van een willekeurig kleur. Idem voor het plaatje met 2 eikels. Als de pijl stopt op dief-eekhoorn mag je een eikel van willekeurig kleur stelen uit boomstronk van je medespelers. Bij een trieste-eekhoorn moet je je beurt overslaan. Bij stormweer worden alle eikels weggeblazen, en moet je ze terug op het gras in de doos leggen; en je beurt overslaan.

De eerste speler die zijn boomstronk volledig gevuld heeft, wint het spel.Het spelmateriaal is degelijk en aantrekkelijk voor jonge kinderen.

De spelregels zijn eenvoudig. Dit spel kan je reeds spelen met kinderen vanaf 3 jaar. Om dit spel te winnen, moet je niet snel zijn, maar geluk hebben bij het verzamelen van de juiste eikels. Met dit spel kunnen we de fijne motoriek (eikels grijpen met de eekhoorn) oefenen. Ook het herkennen van de kleuren komt aan bod.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15