Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Silhouette
Noris Spiel & HobbySilhouette

Vertaling beschikbaar.

Pöppel Horst
2015
combinatie
educatief
fantasy
2
6
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
D
moeilijker
15,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit spel is gebaseerd op de fantasie van elke speler. Hoe meer verbeelding, hoe meer men ziet in elke silhouette, des te creatiever om passende woorden/samenstellingen te vinden.

Uitgebreid:

Dit spel is gebaseerd op de fantasie en de rijke woordenschat van elke speler. Hoe meer verbeelding, hoe meer men ziet in elke silhouette, des te creatiever om passende woorden te vinden.

Met behulp van een goede motivering moet je jouw medespelers overtuigen van de nieuwe samenstelling. Met de nodige discussies tot gevolg.Hoe spelen?

Alle kaarten worden afgedekt in het midden van de tafel gelegd. Er worden er twee omgedraaid. Degene die de kaarten omdraait, moet een samenstelling zoeken passend bij de twee silhouettes. Lukt dit, dan mag hij de kaarten nemen en nog een paar omdraaien. Lukt dit niet, dan mag een medespeler een samenstelling zoeken, …

De winnaar is de speler die als eerste het einde bereikt.Dit spel bestaat ook met dobbelstenen i.p.v. kaartjes. Het spel op zich is compacter, maar het spel met kaarten zijn de silhouetten gemakkelijker te herkennen.Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15