Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ding dong
GrannaDing dong

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2014
educatief
combinatie
1
4
vanaf 5 à 8j
15'
F-E
eenvoudig
10,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Luister naar de geluiden (op de CD) en probeer te achterhalen wie of wat dit geluid produceert.

Uitgebreid:

Er zijn vier dubbelzijdige spelborden. Langs de ene kant zien we een afbeelding van een dorp, een kinderopvang, een straat of een concerthal. Langs de andere kant zien we de afbeelding van zes voorwerpen die horen bij die omgeving. Elke speler krijgt een spelbord en legt het met de zes afbeeldingen zichtbaar voor zich. Alle jetons met afbeeldingen liggen in het midden van de tafel.Er zijn drie spelvarianten:

- Eerste spelvariant (zonder CD)

De fiches worden afgedekt in het midden van de tafel gelegd. Elke speler draait om beurt een fiche om. De speler die als eerste de fiche kan koppelen met een afbeelding op zijn spelbord, mag het op zijn spelbord leggen. (= lotto)- Tweede spelvariant (met CD)

Hiervoor wordt de CD gebruikt. De afbeelding op de fiches liggen zichtbaar op tafel. De spelers luisteren naar de CD, de eerste speler die een geluid herkent dat je kan koppelen met een fiche, neemt de fiche en legt het op de juiste plaats op het spelbord.- Derde spelvariant (zonder spelbord)

Alle fiches worden zichtbaar op tafel gelegd. Van zodra je een geluid herkent dat correspondeert met afbeelding op fiche, mag de fiche nemen.De speler die de meeste fiches verzamelt, wint het spel.Degelijk materiaal en mooi geïllustreerd.

Het spelconcept is heel eenvoudig gehouden worden en is eerder schools. Het spel kan bv. gebruikt worden in hoekenwerk bij jongere kinderen. Als leerkracht is het belangrijk om hen de eerste keren te begeleiden.

Voor thuis heeft dit spel een mindere waarde.Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15