Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bauboom
Amigo SpieleBauboom

Vertaling beschikbaar.

Fritsche Arpad
2016
verzamelen
dobbelsteen
combinatie
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
D
eenvoudig
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Iedere speler bouwt zijn eigen mierenhoop met behulp van gekleurde bouwstenen die hij op het spelbord verzamelt. Let wel, voor bouwstenen die je niet kan gebruiken, moet je een eerder gebouwde terug leggen!

Uitgebreid:

Leuk spel, waarbij je probeert om slim te spelen, maar het toch niet altijd zelf in de hand hebt. Tactisch spelen is hier de boodschap!Het spelbord is een mierenstraat waarop kleurrijke bouwstenen worden gelegd. Deze zijn vervaardigd van dik karton net zoals de andere materialen (kruiwagen, mierenhoop).

Als je aan de beurt bent, rol je met twee dobbelstenen. Je kan kiezen of je het aantal ogen van één van de dobbelstenen vooruit gaat, of als je de som neemt van de ogen op beide dobbelstenen.

In de doos zijn er twee handleidingen die het spel uit leggen. Een handleiding om snel aan de slag te kunnen, en dan een uitgebreide handleiding met meer gedetailleerde foto’s.Het spel bevat verschillende varianten. Zo is de mierenhoop dubbelzijdig bedrukt (langs de ene kant 10 tegels, langs de ommezijde 15 tegels) en kan je op die manier variëren in moeilijkheidsgraad. Jongere kinderen zouden tevens kunnen werken met open kruiwagens of de bouwstenen meteen op de mierenhoop leggen. Er zijn tegels met een speciale acties. Zo kan je op een lieveheersbeestje belanden, en mag je ook een steen uit de container nemen. Indien een vakje reeds bezet is, moet je dit wagentje eentje vooruit schuiven, en kunnen er leuke kettingreacties ontstaan; zo kan je het spel tactischer spelen.Bauboom heeft mooie illustraties en kindvriendelijk spelmateriaal te bieden.

De kleuren van de auto’s zijn wel wat moeilijk te herkennen op het spelborden. Op zich een leuk spel voor jongere kinderen, met een variatie in moeilijkheidsgraad. Naarmate je dit langer speelt, ga je meer inplannen (memoriseren) welke bouwstenen je moet verzamelen.Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15