Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Plop Wie of Wat
Studio 100Plop Wie of Wat

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2016
deductie
taalspel
verzamelen
2
4
kleuters
15'
N-F
eenvoudig
16,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

'Plop Wie of Wat' is een herwerking van 'Rara Wat Ben Ik' of 'Ben ik een banaan?' Probeer, door het stellen van gerichte vragen, zo snel mogelijk te raden wie of wat je bent. Speel jij als eerste de 3 'Plopjes' weg?

Uitgebreid:

Op zich leuk dat een goed en gekend spelsysteem opnieuw wordt uitgebracht! Zeker als alles dan nog eens in een lay-out van populaire TV-figuurtjes wordt gegoten.

Wel ongelofelijk jammer dat bv. de hoofdband 'omgekeerd' op het hoofd moet geplaatst worden... Dit komt doordat je anders het kaartje er maar heel moeilijk in kan klemmen... Niet zo erg, ware het niet dat de 'pinnen' van het sluitsysteem hierdoor voortdurend in je hoofd drukken. Met iets meer voorbereidingstijd, alvorens te produceren, kan dit voorkomen worden!Hiernaast zou het spel aan sterkte winnen mochten ze, net als bij het spel 'Ben ik een banaan?', gebruik maken van een spelbord.

Op zo'n spelbord staan alle figuren (in categorieŽn) afgebeeld die in het spel voorkomen. Dit ondersteunt de spelers en geeft hen de kans om te 'elimineren' of 'deduceren'.

Mocht je op zoek zijn naar een dergelijk spelsysteem, raden wij nog steeds het spel 'Ben ik een Banaan?' aan... Helaas enkel nog te vinden op 2e hands websites ...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15