Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mahé
FranjosMahé

Vertaling beschikbaar.

Randolph Alex
2014
dobbelsteen
verzamelen
gezellige sfeer
2
7
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Als schildpad zwem je rond het eiland Mahé en probeer je zoveel mogelijk eieren te leggen! Tijdens je beurt mag je 3x dobbelen, maar gooi je meer dan 7, begin je opnieuw. kan jij op tijd stoppen?

Uitgebreid:

Mahé is een herwerking van een spel uit 1974 en 1990.

Het spel kan snel aangeleerd worden en hanteert een bijzonder mechanisme. De actieve speler krijgt 3 dobbelstenen, die hij alle 3 mag gooien. Let wel, is de som van de gegooide dobbelstenen hoger dan 7, dan moet de pion - in dit geval een schildpad - terug naar de startplaats. De speler heeft maw telkens de kans om na iedere dobbelsteen ofwel te stoppen (en het aantal ogen vooruit te gaan) ofwel nog een dobbelsteen te gooien (met het risico dat het aantal ogen te hoog is).

Komt de schildpad van de speler op veld 21, of gaat hij er voorbij, dan mag hij de bovenste broedkaart nemen. Staan er echter andere schildpadden op zijn rug (deze moet hij meenemen), dan krijgt enkel de bovenste een broedkaart.

Wanneer de stapel broedkaarten leeg is, stopt het spel en wint de speler met het hoogste aantal schildpadeieren.Mahé is een heel leuk en uiterst verrassend spel! Telkens je aan de beurt bent wordt je geconfronteerd met 'gooi ik nog eens of stop ik'. Hoewel je een portie geluk nodig hebt (het is een dobbelspel), kan je telkens kiezen om 'op safe' te spelen of 'voor het risico' te gaan.

Dit spelletje blijf je spelen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15