Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Coconut Pirate
DjecoCoconut Pirate

Vertaling beschikbaar.

Kirszbaum Grégory & Sanders Alex
2016
dobbelsteen
vaardigheid
combinatie
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
20,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer als eerste de piratenschat te bereiken. Een leuk eenvoudig dobbelspel voor jong en oud, waarbij je als speler niet alleen goed moet opletten, maar ook snel reageren.

Uitgebreid:

De actieve speler gooit 1 dobbelsteen in de dobbelbak. Hierna gooit de volgende speler een 2de dobbelsteen; de volgende een 3de... Vanaf het moment dat een speler een reeks van minimum 3 dezelfde symbolen of 3 dezelfde kleuren ziet, moet hij deze luidop en duidelijk zeggen. Klopt dit, dan neemt hij de desbetreffende dobbelstenen uit het bakje, voegt deze bij zijn voorraad en plaatst zijn pion 1 vakje vooruit. Wanneer hij 2 kenmerken ziet, zegt hij eerst 'twee' gevolgd door de juiste reeksen (en mag dan met zijn pion 2 plaatsen vooruit). Bij een fout plaatst de speler zijn pion zoveel vakjes achteruit als het aantal genoemde reeksen.

Er zijn nog bijkomende spelregels: bv. ziet iemand een reeks palmbomen, mag hij zijn pion 3 plaatsen vooruit zetten; bij een reeks doodshoofden zet de speler zijn pion 1 vakje vooruit en moeten alle andere spelers er 1 achteruit... De speler die als eerste met zijn pion bij de piratenschat aankomt, wint het spel.'Coconut Pirate' is een eenvoudig aan te leren en heel leuk dobbelspelletje. De spelers moeten heel goed opletten en snel reageren wanneer er reeks(en) zien. De doos als de dobbelstenen zijn verzorgd uitgewerkt. Alles wordt gekaderd in het piratenthema, ook de dobbelstenen zijn bedrukt met eenvoudige piratensymbolen en duidelijke kleuren. Het dobbelen gebeurt in de speldoos, die met vilt bekleed is, waardoor het lawaai beperkt is. Winst en verlies liggen heel dicht bij elkaar, waardoor spanning te snijden te is.

Wat ons betreft dit spel een aanrader. Mooi werk!Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15