Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Difference Junior
GigamicDifference Junior

Vertaling beschikbaar.

Boelinger Christophe
2016
kaart
gezellige sfeer
deductie
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES
eenvoudig
11,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer, allemaal tegelijk, 2 verschillen te vinden tussen de eigen en de referentiekaart. Lukt dit, dan wordt deze de volgende 'referentiekaart'. De speler die als eerste alle kaarten uitspeelt, wint het spel.

Uitgebreid:

Verdeel de 25 kaarten onder de spelers en leg er 1 als 'referentiekaart' in het midden. Spreek op voorhand ook af met welke tekening er gespeeld wordt: rivier, ijscoman, dierenbende of kinderfeestje.

Alle spelers leggen hun kaarten gedekt (met de gekozen tekening naar beneden) voor zich neer en draaien op hetzelfde moment de bovenste kaart om.

Nu zoekt iedereen tegelijk naar 2 verschillen tussen de eigen en de referentiekaart. Denkt een speler dat hij deze gevonden heeft, roept hij "verschil". Het spel wordt even stilgelegd om de verschillen te controleren. Klopt het, dan mag de speler zijn kaart laten liggen en wordt deze de referentiekaart. Bij een fout moet de speler de kaart terug op handen nemen .

Het spel eindigt vanaf het moment dat 1 speler geen kaarten meer voor zich liggen heeft. Deze speler is dan ook de winnaar.

Difference is een vlot observatiespel. Het knappe hierbij is dat iedere kaart (van dezelfde afbeelding weliswaar) 2 verschillen heeft met gelijk welke andere kaart.

Dit spel zet de spelers aan om heel gericht te gaan kijken, zoeken naar verschillen. Zeker een aanrader voor de 'Waar is Wally-fans'.

Teven is dit spel heel bruikbaar in het oefenen van gelijk-verschillend en visuele perspectiefneming, visuele discriminatie.

Deze junior-versie van Difference kreeg een make-over qua tekeningen. De tekeningen zijn zeer speels en kleurrijk en spreken de kinderen aan. De moeilijkheidsgraad is iets eenvoudiger, maar toch kun je op bepaalde kaarten toch wel eventjes zoeken. In tegenstelling tot de basisdoos zijn hier geen verschillende moeilijkheidsgraden te vinden in het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15