Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hamsterbande (Hamsterbende)
HabaHamsterbande (Hamsterbende)

Vertaling beschikbaar.

Rogasch Tim
2016
verzamelen
dobbelsteen
co÷peratief
1
4
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
heel simpel
15,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Het spelbord is zeer mooi getekend, maar helaas wel druk en zeer onoverzichtelijk. Heel goed gevonden zijn de verschillende onderdelen die op het spelbord passen en kunnen bewegen. Dit maakt het allemaal fantastierijker.

Het doel van het spel is om alle klavertjes, granen en wortels (van elk 4) voor de winter te verzamelen in de juiste voorraadkamers. Telkens v˛˛r de startspeler aan de beurt is, wordt een blaadje van de boom weggehaald en zo wordt het stilaan winter. Wie aan de beurt is, dobbelt, gaat evenveel kamers (in willekeurige richting) vooruit;Bij het lezen van de spelregels blijven nog enkele vragen:

- Stel, ik dobbel 6, moet maar 2 stappen doen tot aan de wortels, mag ik dag nog verder gaan, of is mijn beurt teneinde?

- Niet alle kamers zijn met elkaar verbonden, mag ik ook naar een kamer springen die niet verbonden is met degene waarnaast ik sta?Het spelidee is goed, maar door het drukke spelbord niet altijd eenvoudig om te spelen.

Daarnaast bepaalt de dobbelsteen of je wint of verliest. ook al werk je goed samen (met het doorgeven van voedselkaartjes zodat je niet te lang onderweg bent), lukt het niet altijd om te winnen.

De egel (die de blaadjes verzamelt om een warm bedje te maken, kreeg jammer genoeg geen plaats op, maar wel naast het spelbord.

We hebben de indruk dat niet alle mogelijkheden van het spelmateriaal werden benut.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15